Accordeonmuzikant in heel Nederland

Muziek en repertoire

René kreeg bij zijn geboorte van opa een spaarpot met een knaak (tegenwoordig ongeveer 1 euro). René’s ouders zeiden; ‘dat is voor een stukkie muziek’. Zes jaar later begon René met zijn accordeonstudie en al snel kwam daar ook les in orgel bij.

Zijn vader was een groot stimulator en motivator. Eigenlijk had pa in zijn jeugd zelf graag muziek gemaakt, maar het geld ontbrak hem toen. René kon echter tot zijn 20ste muzieklessen volgen, onder andere bij de tweelingbroers de Booy en bij de befaamde Elly Meekel.

René was pas zeven toen hij al meespeelde bij verschillende accordeon orkesten. Eerst bij ‘Nassau’, later bij ‘Euterpe’. Daar hield hij het 28 jaar vol als orkestlid. Ook zijn eerste arrangementen zijn er geschreven. Later is hij orkestleider geweest van onder andere ‘Musica’.

Accordeonist voor uw feest, borrel of andere partij

Van kleine tot grote optredens

Zijn eerste schnabbelervaringen deed hij op tijdens verjaarpartijtjes, jubileumfeesten en bruiloften van familie en kennissen. Op z’n 16e had René al meerdere ‘klussen’ per maand en daarnaast gaf hij orgel-les aan meerdere leerlingen. Het schnabbelen werd steeds drukker… En vele jaren gingen voorbij.

René is tijdens zijn muzikale loopbaan al vele beroemde en minder bekende artiesten in het circuit tegengekomen. Hij begeleide TV-shows, werd gevraagd voor series en speelde radiocommercials in.

En intussen heeft René op elke mogelijke gelegenheid gemusiceerd, van vrolijke feesten tot soms droevige gebeurtenissen. Op beroemde locaties tot in uithoeken van de wereld waar je een accordeonist niet snel zou verwachten.

Bel of mail voor meer info en check of een datum nog mogelijk is!

Accordeonist René Trok Amsterdam